Målet är uppnått - dag 30!

IDAG ÄR EN fantastisk dag! Jag har nått min "idealvikt" igen, det behövdes ett strikt och bra koncept för att lyckas med det, för att komma åt de där sista sega kilona. Gick ner en del innan sommaren också men det har kommit tillbaka ... jag körde då med naturdiet + min vanliga träning som varit av blandad kompott. Det här känns ju mycket mera varaktigt och en bra metod, tack Fustra och World of shape för det! Det har liksom varit en knuff i rätt rktining och mot en ny livssti! Jag kommer att fortsätta med både träningspassen och kosten nu framöver men tillåta en del utsvävningar på helgen, och då inte helt insane fre-söndag utan kanske på lördan eller så ... Kommer träna annat också men även lägga in såna här pass och styrkepass med mer konditionsträning insprängt i passen.
 
TACK OCKSÅ TILL er fina tjejer som har kört tillsammans med mig i november, tränat med mig och pushat på! Bara vetskapen om att man är flera gör det hela mycket lättare. För det har inte varit lätt som en plätt alla gånger. Under Fitnessfighten nu i november har jag gått ner sammanlagt 4,3 kilo - hard work pays off. Sen känner jag att kroppen fått en annan form också och det är ju sånt som inte syns på vågen, tex att jeansen sitter bättre, både i midjan och över rumpa/lår. Lär vara alla dessa KNÄBÖJ man ska tacka för det!
 
I NOVEMBER HAR jag:
haft en vit månad
inte ätit något godis/socker
sprungit ungefär 60 km
tränat 1800 minuter
käkat 15 (!!) kg kvarg/minikeso
Gjort nästan 2000 knäböj
Stått i plankan i sammanlagt 1,5 timme
... PUSS & KRAM FRÅN EN OERHÖRT GLAD TJEJ!
 
 
 
 
 
 
 
 

Före- och efter bilder!

ÄNTLIGEN ÄR RUMMET på övervåningen klart! Känns lite fräschare och skönt att få bort det blå och den hemska bården uppe vid taklisten!

God morgon torsdag!

TJUVVÄGDE MIG IMORSE och är på ett löjligt strålande bra humör en torsdag som denna! I slutet av november! Är så jädra nöjd med FF och vad som hänt under fjuttiga 29 dagar =)
 
GOD FRUKOST IMORSE med stekta äggvirot och musli/yoghurt. Ska nog fortsätta med samma kost sen efter Fitnessfighten! Nemas problemas! Mycket protein is the shit! Hittade en annan brud som upptäckt det igår, Johanna Toftby, ursnygga damen från gamla "Ensam mamma söker". Hon har ju gjort världens förvandling med sin kropp! Läs här för inspiration och kosttips!
 

Dag 28 - Fitnessfighten!

TRÄNINGEN IDAG GICK super! Av nån anledning är det enklare att springa på löpbandet på jobbet än på det som är på gymmet! Weird! Sprang i 18 minuter i 5-minuterstempo + körde övningarna i ilfart så jag skulle hinna hämta Isabelle på dagis i tid på eftermiddagen. Skönt med en kväll hemma sen, har hunnit städa, tvätta, hänga upp gardiner i nya gästrummet, fiffa och dona och nu blir det filmtime med en ny Johan Falk film! Inte fel en onsdag som denna! Bara två pass kvar nu i FF, spännande att köra formchecken på fredag.... eller kanske lördagmorgon, magen är väl som plattast då, he he! Tänk vad coolt om man skulle gå och vinna ... Men det är ju liten chans då hela 1300 personer har varit med i FF den här månaden!
 
 

Nästa start!

DEN HÄR LILLA rutan är underbar att se av en annan anledning nu! Slutet - inte starten! Har gett järnet hela vägen och inte missat ett pass, de 3 pass som är kvar ska också svetten spruta! Weee!

Dag 27 - Fitnessfighten!

HOHO NU ÄR det bara 3 ofattbara träningspass kvar! Har varit en bra dag idag förutom att det regnade som satan och är världens tristaste väder. Fick ett ryck efter jobbet så bellan och jag styrde ihop ett gäng lussekatter. Inte det smartaste draget om man kör FF, man vart ju skapligt sugen om man säger så. Nygräddade bullar luktar kalasgott. Men till helgen kan jag lova så ska jag smaka. M gav dem godkänt och Isabelle också.
 
DET HÄR HAR jag käkat idag:
Frulle: Yoghurt och musli + 2 äggvitor (nämen vilken surprise va!?)
Mellis: Banan och minikeso
Lunch: Tonfisksallad med lite matvete
Mellis: Minikeso med päron
Middag: Kyckling, zucchini. paprika, ris och 1 knäcke med skinka på
Kvällsmål nu: Kesella med pepparkakskrydda på *nam nam*
 

Dag 26 - Fitnessfighten

DET HÄR TYCKER jag är det jobbigaste med Fitnessfighten just nu:
SPRINGA 2 KM på 10 minuter med redan trötta ben. Annars var det ett skoj pass idag, helt "nya" övningar eftersom vi nu fick komponera ihop passet själv. Gjorde dock inte det utan körde det första FF-passet som vi fick den 1 november. Man känner skillnad. Tex att stå i plankan går lättare nu ... bra det! Annars var det galet mkt folk på gymmet ikväll och det är inte så vidarns värst kul, bättre när det är lite glesare så man får plats att ta ut svängarna och använda en matta i lugn & ro ... men nu är det gjort! 4 dagar kvar! Weee! Det går ju som smort detta! Imorse fick jag på mig mina nytvättade gammjeans utan problemas, sköööööönt!

Motivation!

VAD VINNER MAN?   Vinnaren får priser till ett värde av ca 53.000 kr: - Träningsresa för en person till Portugal med Springtime Travel, värde ca 12.000 kr*. - Fustra Certified PT-utbildning, värde ca 44.000 kr. - Hemträningsprodukter från Casall, värde ca 3.000 kr.

*Träningsresan gäller en vecka från Arlanda baserat på del i dubbelrum inklusive halvpension och all träning. Den är personlig och får ej överlåtas.


Snart är det advent & jul!

KLÄDER, FONDUESET, HANTELSET och en servis drömmet jag om att få i julklapp!
 

Dag 25 - Fitnessfighten!

IMORSE VAR DET bara jag & bollarna som trängdes på gymmet ... inte såå mkt trängsel alltså men dessa har en förmåga att rulla omkring och vara ivägen ... Men kan väl va så att folk gör annat en söndagsmorgon, myspyser hemma i stugorna, kanske är bakis?! Inte jag, fy va skönt! Strax efter 9 var jag på gymmet och rev av dagens Fitnessfightenpass! Gick hur bra som helst. Cardion blev 10 minuter löpning a 2 km och Cross trainer i 15 minuter. Lade i en extraväxel nu när det bara är ofattbara 5 (!!) dagar kvar av FF! Efteråt var jag helst slut.

Dag 24 - Fitnessfighten

HEJ Å HÅ en vanlig dag med FF har det varit! Dagens lunch var utsökt, 150 gram hamburgerkött! Så lite sallad på det! Har fiffat och dona en massa här hemma annars. Och ikväll är jag solokvist, Bellan sover och jag har sytt upp gardiner och pysslat på ... en softish dag. Träningen gjordes kl 9 på gymmet, skönt att vara där i tid!
 
Dagens lunch!

Sista lördan med FF!

EFTER DAGENS TRÄNINGSPASS är det bara 6 pass kvar i Fitnessfighten! Känns helt OK! Dagens nya övning är tricepsarmhävning. Igår kändes det rätt bra att slippa enbensknäböj, den är ju så grymt jobbig! Så snart sticker jag på gymmet!
 

Freeedag!

HUR UNDERBART ÄR inte det!? Känner mig mera pigg & pepp idag igen på Ftinessfighten ;) Om några timmar blir det träning och nu har jag lddat upp med frukost, naturell lättyoghurt, frebaco musli och 2 äggvitor. Nu kör vi, fredag hela dagen!
 
 

Min lilla tös!

BUSUNGEN SOM TYP aldrig sitter stilla! Älskar att dansa, springer rakt in i rummet med bandspelare på dagis och sen dansar de från det att jag lämnar henne. Har lärt sig rörelserna til "Blinka lilla stjärna" och "Imse vimse spindel". Skitsött när hon kör spindeln klättar uppför tråden!
 
KAN SÄGA MAMMA och pappa. Katt, och så mycket mer än så tror jag inte det är som vi lyckats tyda ännu. Men hon är ju inte ens 1½ år ännu och är lilla "bebisen" på dagis för de andra barnen som är så mkt större än henne ... ja ... det finns mer i livet än träning ;)

Dag 22 - helt j-vla slut!

NU ÄR TRÄNINGSPASSET inte speciellt roligt längre. Är helt slut i kroppen. När jag kom hem efter jobbet, gått de 2 kilometrarna hem och hämtat en sur tös på dagis så var jag totalt slut på ork och energi. Men taggade till. Åt en kycklingsgryta med curry och kesella. Väntade ett par timmar och drog på gymmet. Väl där så funkar det ju ... men jag vill snabbspola de här 8 dagarna som är kvar nu!
 
ÄNDÅ KÄNNS DET som om november har gått skitfort hitills. Som det bara flugit iväg de här 22 dagarna! Imorgon tänkte jag ta min friskvårdstimme och lyxa till det med träning på lunchtid. Så har man kvällen fri till familjen och så ... ska bli skönt med helg nu!
 
HADE DET VARIT enkelt så hade alla gjort det ...

21 magiska dagar!

NÄR MAN PRATAR om att bryta mönster och byta beteende så säger ”experter” att det ska ta ungefär tre veckor för en människa att komma in helt i gängorna och få det nya att flyta på.
Så, helt enkelt 3×7=21.

Dag 21 - Fitnessfighten!

HADE ONT I huvvet idag när jag skulle åka och träna men jag kom hem och huvudvärken var puts väck - skönt! Men det var inte ett lätt pass idag! Men jag genomförde och det tog bra precis 1 timme. Känns så jäkla bra! =) Varför har jag inte gjort det här förut!? Det är ju så här man ska käka!
 
DAGENS FITNESSFIGHTENMENY FÖR MIG:
frukost: yoghurt, musli och 2 äggvitor
Mellis: minikeso och ett äpple
Lunch: kycklingfilé, lite ris och wokgrönsaker samt en knäckemacka med skinka på
Mellis: Kvarg med hallon
Middag: 140 g tonfisk, lite fullkornsbulgur, tomat/gurka och morot, knäckebröd med skinka
 
NU BLIR DET chill i TV-soffan! Är så jädra nöjd nu när det är 9 dagar kvar!
 
 

Sockersuget är väck!


Grötfrukost!

SKREV TILL WORLD OF SHAPES braiga mailsupport. Man får ju passa på att fråga nu då man är i kontakt med dem denna månad ;) Uttnyttja dem till max liksom. Innan Fitnessfighten åt jag alltid havregrynsgröt med kanel och mjölk till frukost. Det blir för lite protein och energi. Så här ska man äta enligt dem, här är svaret på hur man lägger upp en lagom grötfrukost:
 

Gröt frukost Tjej 1500 kcal

40g ca 1dl havregryn

2dl vatten till att koka gröten i

1,5dl -Lättmjölk

2 st knäckebröd

2 st –Skinkskivor

40 g minikeso

Total energi: 312 kcal

Mängd: Kolh 41g | Protein 21g | Fett 5g | Fiber 9,3g Energi: Kolh 53E% | Protein 27E% | Fett 14E% | Fiber 6E%

 


Dag 20 - Fitnessfighten

NU NÄR JAG har smält mina resultat under dagen idag så är jag rätt nöjd ändå! Kan ju konstatera att de byxor som jag hade på mig innan graviditeten med I sitter som en smäck numera! Innan FF var de supertajta men nu känns de bättre. Och hur bra är det inte att vara tillbaka i samma form som innan bebismagen!? Sen lär det vara "bra kilon" som jag tappat, de 2,8 kilona, eftersom det lär bestå av fett och inte bara en massa vätska eller så ...
 
SÅ JAG ÄR nöjd! Nöjd med kvällens träning också, det bränner gott i magen efter reversed crunch och fällkniven på det! Shit vilka övningar! Nu är 2/3 av fighten gjord! Wehoo va bra vi är tjejjor! Känns som att den roligaste delen av FF börjar nu när man kan skönja målet och det är så lite kvar. Samtidigt den jobbigaste delen eftersom att kroppen börja kännas lite sliten!
 
Firar 20 dagar Fitnessfight med lite kvarg och frusna hallon!

Formcheck efter 20 dagars Fitnessfight!

-2,8 kg
-3 cm över naveln

Dag 19 - Fitnessfighten

HANN INTE SKRIVA om dagen igår, var först på gymmet och körde passet. Den nya övningen igår var inte att leka med! Grymt jobbig magövning! Sen lade vi lillsessan och jag tapeterade klart gästrummet så nu är iaf snart det ur tankarna ... Igår såg jag fram emot dagens mät och vägning men nu när jag har sett resultatet vet jag inte om jag är så impad av det ...
 
20 DAGARS SLIT, med rätt kost, träning enligt programmet varje dag, vita dagar och inga utsvävningar. Vågen visar -2,8 kg och måttbandet - 3 cm. Men känner mig lika uppblåst som en ballong, kanske det som gör det. Vet inte om alla mjölkprodukter gör magen min så glad ...

Dag 17 & 18 - Fitnessfighten

KÄMPAR PÅ - IDAG var det tyngre än vanligt. Har målat som en tok idag och kände mig energilös vid träningen ikväll. Igår försökte jag mig på att göra Fitnessfightens äppelkaka. Den var inte någon höjdare, äter hellre kvarg med bär kan jag säga!

1/2 äpple

SMETEN:

15 g havregryn

1 tsk kvarg

1 äggvita

Kanel

Lite blåbär till garneringen

GÖR SÅ HÄR:

Skala äpplet och kärna ur det.

Skiva det i tunna skivor.

Vispa äggvita, kanel, 1 tsk kvarg samt havregryn.

Ta en rund ugnsfast form eller en muffinsform.

Lägg hälften av smeten i botten och fyll på med skivade äpplen. Häll sedan på resten av smeten.

Grädda i övre delen av ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Serveras med kanelcreme. Blanda kvarg med kanel.

Är även gott med keso istället för kvarg.

Toppa med några blåbär

Kostprogram 1500 kcal:

Total energi: 151 kcal

Mängd: Kolh 16g | Protein 17g | Fett 1,4g | Fiber 2,7g Energi: Kolh 43E% | Protein 46E% | Fett 8E% | Fiber 4E%

 
 

Dagens lunch!

Fitnessfighten lunch medan jäntan sover sött och mannen är på älgjakt - gött!

Dag 16 - Fitnessfighten

EN BRA DAG & maten har varit lyx! Gymmade och kom hem till serverat bord med lax, potatis, grönsaker och skagenröra!
 
Frukost: yoghurt och musli, äggvita
Mellis: kvarg med bär
Lunch: fläskfile, bulgur & wokgrönsaker
Mellis: kvarg med bär
Middag: Lax, potatis, grönsaker och skagenröra och knäckebröd
 
SKAGENRÖRAN GÖRS PÅ kvarg  0,5 % fett men blir minst lika god som vanlig skagenröra! Kvarg, räkor, citron, dill, rödlök, salt och peppar. Ha en trevlig fredagskväll alla!

God morgon!

SÅ HÄRLIGT MED fredag och helg! Haft en kanonmorgon då lillknodda sov lite längre, det har gett utdelning att be dagispersonalen väcka henne efter 1½ timmes sömn. Annars kan hon lätt sova över 2 timmar på dagen. Så jag hann göra mig klar i lugn och ro innan hon vaknade.
 
IDAG BLIR DET jobb i vanlig ordning, efter jobbet väntar sen träning. I helgen ska det tapetseras och målas och sys lite gardiner.
 
DAGENS NYA ÖVNING i FF är reversed crunch. Den känns med raka ben! Dag 16 idag weeehooo! Om fyra dagar är det nästa mätning, ska bli spännande för nu har jag inte fuskvägt mig nåt heller!
 
Bild lånad från www.worldofshape.com

Fitnessfighten för alla!

JAG ÄR LITE sugen på den här boken! Kom ut bara för ett par veckor sedan och ligger nu på plats 13 i boktoppen inom hälsa. Skulle va kul att läsa mera! Jag är så impad över vad alla åstadkommer på 30 dagar. Det är fantastiskt!
 
I boken Fitnessfighten för alla! får du möta grundaren av Fustrametoden och World of Shape, Jarkko Kortelainen.
Jarkko har själv utvecklat filosofin bakom Fustrametoden som praktiseras och lärs ut av personliga tränare runt om i världen. Han har också startat World of Shape, ett koncept som idag har tiotusentals medlemmar som tränar regelbundet efter de program som läggs ut på nätet.
Fitnessfighten är ett program på 30 dagar som hjälper dig att träna och äta rätt varje dag. Med tydligt illustrerade övningar bygger du upp dina muskler, din hållning, din styrka och din uthållighet. För att enkelt kunna äta rätt får du en kostplan, förslag på recept och hjälp kunna variera dig men ändå följa planen.
I boken möter du människor som har valt att träna med Jarkko och på köpet fått en flygande start på ett hälsosamt och hållbart liv.
 

Halvtid i Fitnessfighten!

SÅ JÄDRA NÖJD med kvällen! Fick till ett grymt bra pass på gymmet och istället för att köra 10 minuter löpning från början så tog jag endast 5 minuter. Körde styrkan, cardion som vanligt cross trainer, och så avslutade jag med 5 minuter löpning. Detta för att mina ben är så slutkörda på löpningen! Men det funkar ju detta med, totalt blev det ju ändå lika mycket cardio tränat. Och efter träningen glupskade jag i mig lite minikeso och drog på Hilmas för en fika, blev en kopp grönt te med smak vanilj, skittrevligt var det!
 
NU HAR HALVA tiden gått och egentligen det värsta jobbet för nu är kroppen inställd på att bränna fett, det är nu resultaten kommer känns det som! Och jag älskar den här kosten med mindre kolhydrater, kanske börjar bli aningen less på kvargen men då kör jag nåt annat som tillbehör så funkar det med! Och sen smider jag planer på fortsättningen ... det får inte blir en svullardecember med ALLADDIN-askar hit, lussebullar dit och knäck i stora lass liksom ... Man mår ju sååå bra av att käka nyttigt och utan massa tillsatser och skit!
 
FASTÄN JAG IDAG på jobbet satt och drömde om tuggummi, FUN-light, Coca cola light och annan skit. Jag är nog/har varit beroende av sötningsmedel ...
 
 
 

Dag 14 - Fitnessfighten

VILL DU HA en powerövning? Som känns na jävulst! Knäböj på ett ben är otroligt jobbigt! Det var dagens nya övning i Fitnessfighten och nog den jobbigaste hittills. Inte helt lätt att få till men det känns i benen kan jag lova. Idag hade jag med mig pulsklockan på passet och kom upp i 170 pulsslag på löpdelen från början. Bör väl vara runt 85 % av maxpuls, har inte testat den så jag vet min maxpuls men gissar på nåt sånt ...
 
SÅ DET KÄNDES som vi fick till ett bra pass på en timme ikväll. Tack för sällskap!
 
KNÖBÖJ MED ETT BEN. Stå på ett ben och håll balansen med ena handen/armen. Knät skall gå rakt framåt under hela övningen. Övningen är från World of shapes sida.

Våga köra hårt!

NY DAG OCH nya möjligheter! Ska kämpa in i kaklet ikväll på träningen! Imorgon har vi gjort halvtid, tiden rusar egentligen iväg. Ska smälla i mig mellanmål framför datorn innan jag rusar på möte ... that´s kontorsråttans life. Men I like it. Nu kör vi! Onsdag idag och halva veckan snart gjord och snart är halva Fitnessfighten också gjord!

Dag 13 - Fitnessfighten

EN JÄDRA PISSDAG om jag ska vara ärlig. Körde passet hemma idag istället för att åka till gymmet. Det gick bra. I's morfar kom hit och fikade, godaste Tullporten smörgåsarna och I smaskade på Marie-kex. Ja ... just men vatten är ju gott det med ... följer planen till punkt och pricka. Men a lack of motivation just nu ...
 
NYA TAG IMORGON!! *pepp pepp*  

Lunchtime!

IDAG BLIR DET fisk, envisas med vitfisken trots att den är torr och tråkig =P Allaska pollock, lite ris, haricote vrts och en knäckemacka står på menyn. Träningen blir ikväll! Känner faktiskt av lite träningsvärk i ryggen idag, skönt som omväxling till mina slutkörda ben!

Dag 12 - Ftinessfighten!

GÅR JU SOM smort detta, träningen avklarad för kvällen, tog en 50 minuter. Löpning och roddmaskin blev dagens konditionsbitar och sen trängdes jag med en massa pojkar på gymmet. Storhandlade på väg till gymmet, kvargen är alltid slut, förstår inte det ;)
 
KÖRDE ARMHÄVNINGAR, TYP 8-10 stycken på tå och sen resten på knä. Målet är väl att klara alla på tå innan detta är slut!
 
DAGENS KÄK BLEV:
Vanlig yoghurt-frulle
Mellis: minikeso och ett litet äpple
Lunch: Kycklinggryta a la FF
Mellis: Kvarg med blåbär, björnbär, vinbär och hallon
Middag: 1 burk tonfisk, 1 champinjon, 1 morot, 1 knäckemacka och lite ris
Kvällsmål: kvarg
 

Smekmånad!

THE HONEYMOON IS over och nu är det tjurskallen som kommer in i bilden! Från början flödar entusiasmen över ngt nytt, man handlar en massa nyttig mat, läser på, lär in träningsschemat osv. Nu ... nu äre bara att köra på! Smekmånaden är över och idag var jag tom. sugen på blodpudding. Bara för att jag INTE får liksom ...
 
SKÖNT ATT HELGEN är över iaf och att man klarat den utan problemas. Så mkt som lockar på helgerna, vin, godsaker & utsvävningar. Men jag är övertygad om att varför jag aldrig får ngn förändring trots träning osv är att man alltid svävar ut för mkt på helgen. Sååå nu håller jag på tagga för gymmet och för det 12:e Fitnessfighten passet i ordningen. Dagens nya övning är *tadaa* ARMHÄVNINGAR. Får se om man klarar alla 15 på tå eller om man ska köra knävarianten!
 
YES, OFF WE GO!

Ja! Full pott

KOMMER TILL JOBBET också har den där *Piiip* kvarg med bär helv-tet runnit ut i hela min väska! KUL!! Måndagmorgon till råga på allt YEAH! Det är rosa/svartvinbärs-blått och blåbärsfärg överallt ...

Dag 11 - Fitnessfighten!

VI HAR HAFT en bra dag idag! Firat farsdag, tränat (såklart!), tagit en liten promenad, städat och tvättat. Till middag idag blev det ett FF-recept som var hur gott som helst! Det kommer jag att göra fler gånger, sen kan man kanske byta ut curryn till nån annan krydda och köra samma upplägg med kesellan som sås. Blev sjukt gott! Isabelle och M käkade också utan protest =)
 
KÄKAT IDAG:
Vanliga yoghurt frullen
Keso, varma äpplen och kanel till mellis
Fläskfile och lite ris till lunch
Mangosmoothie till mellis
Kycklinggryta med curry och banan med ris samt grönsaker till middag
Och snart blir det en skvätt minikeso som kvällsmål
 
HÄR ÄR RECEPTET PÅ CURRYGRYTA:
1500 kcal – Ingredienser
150 g –  Kyckling
25 g – Ris
30 g – Färska champinjoner
1 st –  Hackad vitlöksklyfta
2 msk – Hackad gul lök
30 g – Skivad banan
2 tsk- Curry
50 g – Kesella lätt 1%
1 tsk –  Olivolja
30 g –  Gurka
30 g – Tomat
40 g –  Sallad
Salt och Peppar
Tärna och bryn på kycklingen i stekpanna, lägg till löken och champinjoner. Sen efter ett tag 1 tsk curry. LÄgg i banan och till sist kesellan, försiktigt så det inte skär sig. Servera med en gnutta ris och sallad.
 

Lättyoghurt

KÄKADE VERKLIGEN ALDRIG yoghurt innan Fitnessfighten. Men nu ska man ju käka en med 39 kcal/100 gram. Den smalaste här, 0,4 % fett har 45 kcal och den andra har 35 kcal/100 gram. Ingen rim och reson!
Men 30 kcal hit eller dit lär inte spela nån roll för slutresutatet heller. Men det är sjukt svårt att själv veta vad som är bra produkter och inte i en djungel...
,

God morgon Söndag!

HAR STARTAT DAGEN med kaffe, musli, yoghurt och äggvita och lite grönsaker. Tänk om barnen i afrika visste att jag slängde 2 äggulor varje dag ... mat i soporna!
 
MITT BARN HÄR hemma blir bara kräsnare och kräsnare. Förut åt hon vad som helst men nu är det lika mkt bus vid matbordet. Skulle ge henne fiskbullar, igår, vägrade. Häromdan vägrade hon äta kött & potatis. Sen om man tar fram makaronipudding käkar hon som en galning, gaaahhh! Kvarg tycke hon heller inte om, det kan jag väl förstå men ...
 
 

Formcheck dag 10!

HITTILLS:
Midja: - 2 cm
Vikt: - 1.8 kg

Dag 10/30

FICK ETT GRATTIS från www.worldofshape.com idag! Nu är 33% av Fitnessfighten gjord. Känner mig energilös idag ... Men nu ska jag iväg och träna, hoppas det piggar upp! Och efter träningen så ska det tas mått och vikt, återkommer sen med det!

I KLEV UPP 05.30 imorse, grymt tidigt och vi har redan hunnit vara iväg och storhandla, käka frulle och mellanmål. Spackling pågår också!

NU SKA HÄR TRÄNAS! MOT GYMMET!


Dag 9 - Fitnessfighten

INGEN PROMENAD I parken, tyckte M om träningen. Jobbigast tyckte han nog att höftlyft med ett ben var. Men det var kul att träna en sväng med honom på gymmet i eftermiddag. Sen när vi kom hem, hämtat I på dagis, så blev det middagslagning. Tog ett tag att fixa FF-burgare men shit vad goda de blev! Det receptet måste ni testa!
 
150 GRAM ÄLGFÄRS, massa rödlök, 1 tsk chilikrydda och 1 äggvita, sen steka på! Och till blev det ugnspotatis med BBQ-krydda på. 70 gram är inte så mkt men det var supergott det med!
 
JA SÅ DAG 9 har avlöpt smärtfritt - en bra dag & nu är det skönt med helg! I har somnat och jag och M ska börja så smått att renovera i gästrummet nu ikväll redan. Måste passa på när knoddan sover!

Hungrig som en varg!

SHIT VAD JAG är hungrig alltså! Bäst man bara går och lägger sig, känner mig grymt osocial!

Dag 8 - Fitnessfighten!

HARD WORK PAYS off sägs det ju, I hope it will! Dagens 10 minutrar på löpbandet kändes som en evighet! MEn nu så här efteråt känns det värt, härligt trött i kroppen!
 
IMORGON SKA JAG få träna med sambon, det känns skitkul! Se hur han klarar ett pass FF! Ha ha! Blir spännande =)
 
IDAG LITE TIDSÖKNING på plankan och finsk solstol, si så där 55 sekunder blev det på vardera övning.
 
FREDAG IMORGON, WEHOO!
 
Idag har jag sprungit emellan möten så mellis fick bli 2 st skyr jordgubb, sjukt goda!

Dag 7 - Fitnessfighten!

NU HAR VI kämpat i en vecka! Och då är det bara att köra på, öka insiteten och lyfta tyngre om man orkar. Kände idag att programmet flöt på så då kan man börja ha lite annat fokus på träningen, inte lika mkt tekniktänk. Gick super att köra idag, först löpbandet i 5:00-5:30 tempo. Sen övningarna på det och roddmaskin. Kom 2000 meter på rodden.
 
IKVÄLL HAR JAG varit på relaxkväll på badhuset, hur skönt och välbehövligt som helst! Känner mig tom. mjuk i kroppen nu. Det var supertrevligt. Nu är jag taggad för vecka 2 på Fitnessfighten. Det är mellan dag 10-20 som man kommer att märka mest skillnad på kroppen, bara det är ju nå att se fram emot!
 
DAGENS KÄK BLEV:
Frukost (musli, yoghurt, äggvita)
Mellis (Minikeso med grapefrukt)
Lunch (Tonfisk, färsk pasta, grönsaker och en knäckemacka)
Mellis (Kesella med massa bär)
Middag (Tagliatelle med köttfärsröra och paprika samt keso)
Kvällsmål (kesella med lite bär & en kopp te)
 
 

Lill'lördag idag!

Isabelle i sin nya stol, som hon mest annars klättrar upp och ner i!
 
GOD MORGON DÄR ute, här har det varit en ovanligt lugn morgon och vi har käkat frukost i lugn och ro, jag & I! Har tom. 5 minuter över idag, händer inte ofta då man har en liten knodd att jaga hela tiden. Ute blåser det storm så promenaden ner på jobbet känns inte såååå lockande ... Ser fram emot lunchträning idag, undrar vad det är för ny övning man får. Har träningsvärk i baksida lår nu. Men skam den som ger sig, på lördag har det gått 10 dagar så då blir det formcheck med foto, mått och vikt. Spännande!
 
 

Dag 6 - Fitnessfighten

DAGENS KÄK BLEV detta, inte alls dumt.

Frukost: Frebaco musli hallon/Persika + lättyoghurt 3 dl
2 äggvitor + lite grönsaker

Mellis: Kesella med hallon

Lunch: Allaska pollock-fisk, ris, wokgrönsaker och en knäckemacka med skinka

Mellis: Kesella med hallon

Middag: Färsk tagliatelle pasta 25 gram, wokgrönsaker med citron, chilikeso och rökt skinka

Kvällsmål: Kesella med röda och svarta vinbär, björnbär och hallon

ALLT SOM ALLT cirka 1500 kcal. Var riktigt trött när jag skulle dra iväg på träningen ikväll, inte taggad alls. Undrade typ "vad är det jag håller på med?" "Vad är det för mening?" "Varför inte va hemma med lil-hjärta?" "Kommer det ens ge nåt resultat all denna möda?"

MEN DET ÄR ju precis när man känner sig så där trött och sliten som träningen är uppiggande. Väl där och efter 5 minuter på löpbandet så kände jag mig mycket mera allert igen! Och det var kul! Nu ska jag packa väskan för imorgon blir det lunchträning! =)

KVÄLLENS BELÖNING FÖR EN BRA DAG: Chai tea, så jädra gott, smakar typ jul!


Den om kvarg!

KVARG LÅTER JU inte så hemskt upphetsande då man pratar om det, låter inte gott heller för den delen. Kesella däremot låter ju lite mer fancy. Men det är ju same same, bara Arla som kommit på att deras produkt ska heta Kesella. Men trots konstigt namn så är det en populär produkt för dem som tränar och gillar att äta nyttigt. Anledningen till att det är många byggare som trycker i sig kvarg är ju att det innehåller mycket protein och lite fett och kolhydrater.

 

FÖRR KUNDE JAG knappt äta kvarg men nu gillar jag det. Till en början blandade jag det med FUN light saft jordgubbsmak men nya favoriten just nu under FF är bara att köra med tinade hallon, kanske lite kardemumma på också. Kardemumma är gott! Doftar gott! Kvarg fungerar perfekt istället för smör på mackan också, riktig höjdare på knäcke med skinka på. Läste på en blogg att man dessutom kan blanda i lite vatten för att få den mer som filmjölk, ska testas för den är ju tjock i konsistensen.

KVARGEN HÅLLER I ca 2 veckor öppnad i kylskåp. Så länge räcker den dock aldrig för det blir ju si så där 450 gram om dagen just nu.

HAR NI NÅGRA andra favoritrecept med kvarg? Något gott att blanda den med. Dela med er!


Morgonbestyr

Kesella, hallon, lunchlåda, mera kesella och hallon ... yeah redo för dagen!

Dag 5 - Fitnessfighten

KRIGAR VIDARE OCH det går skitbra! Höftlyft med ett ben var inte att leka med efter löpning i 5-minuters tempo och cross trainer. Jag fick kramp i låret efter några repetitioner, shit! Aldrig varit med om ...
 

Svettas som en gris!

PRATADE OM DET och tänkte på det på gymmet igår. Och imorse sa jag till sambon: "Fan vad jag svettas, jag är helt genomsvettig". Men nu har jag fått svar från bäste Jarkko:
 
"Mellan tre till fem dagar kommer du att känna att du behöver gå oftare på toaletten och att du svettas mer än vanligt. Detta är helt normalt! Det beror framför allt på att du har dragit ner på kolhydraterna i kosten."
 
SKÖNT ATT HÖRA, jag är normal alltså =) Det är så coolt att det händer massa saker med kroppen, tycker det är riktigt häftigt & va jag riktigt gillar detta koncept!

Dag 4 - Fitnessfighten

DET HÄR ÄR den första dagen som jag känt av att kroppen ligger på kaloriunderskott. När jag blev väckt inatt var jag så himla hungrig, det bara skrek i magen. Och då äre skitsvårt att somna om ... Men jag äter som jag ska, var tredje timme och väger allt. Idag har det blivit kesellaplättar, minikeso med äpple/kanel, lax och bulgur, minikeso, kyckling och bulgur och till kvällsmål 140 gram kesella.
 
MEN DET ÄR ju iofs bra att känna av lite hunger det betyder ju att förbränningen är på topp! Träningen var riktigt skoj ikväll, och den nya övningen som vi fick kändes. Det var en riktig mag-killer =)
 
 

Frukosttips a la FF!

SUPERGODA PLÄTTAR, MYCKET bättre än vad jag trodde när jag såg receptet! Om man inte vet att de är fyllda med kvarg kan man lika gärna tro att det är Philadelphia-ost i dem. Så jädra gott! Mmmm! Blev en lyxig helgfrukost!
 

EN GRUNDSATS MED PLÄTTAR:

3 Äggvitor
50 g Kvarg
15 g Havregryn

Mixa allt och stek i en panna.


Fyllning

60 g Kvarg
30 g Skinka
30 g Gurka
10 g Sallad
10 g Tomat

I en skål brevid 1 dl  – lätt yoghurt naturell. 20 g Musli

Kostprogram: 1500 kcal Ca: 315 kcal

HÄMTAT FRÅN STEFAN Spångbergs blogg.

Mina plättar med skinka, kesella & grönsaker!

God morgon söndag!

ÄNNU EN DAG i Fitnessfighten, börjar den med kaffe och kesellaplättar. Yeah! Vill ni ha mera motivation så kolla in denna tjejen på Markbladet träningsblogg. Jag blev då åtminstone impad av hennes platta mage kan jag säga! 6,1 kg minus på 30 dar!
 
Kaffe, kaffe, kaffe!
 
 

Dag 3 - Fitnessfighten!

INGET NYTT UNDER solen kan man säga! Vi har tränat enligt programmet, och det går super! Tycker inte det är så hård träning, hade väntat mig mer träningsvärk faktiskt! Frulle som vanligt, lax till lunch och kött till middag. Och jag är verkligen inte sugen på ngt annat utöver kostprogrammet kan jag säga! Man mår ju super av att käka så här!
 
MIN FAMILJ HAR varit och hälsat på idag också. Isabelle fick presenter från Gran Canaria, vi fikade (de muffins/mackor och jag minikeso) och då blev de riktigt nyfikna på mitt kost- och träningsschema! Kul! Lånade till och med ut lite mattips!
 
PRÖVA WOKA GRÖNSAKER i citron istället för olja/smör, det blir jättegott!
 
 

Dag 2 - Fitnessfighten!

IKVÄLL BESTOD FREDAGSMYSET av ett skönt träningspass på ett folktomt gym! Spelade lite spotify, joggade på bandet, körde cross trainer, var lite "all over the place". Men det gick ju det med! Vilken är eran favvoövning? Min är nog triceps press, tar grymt bra! NU ska jag sova!

Just nu!

ÄNNU MERA FITNESSFIGHTENKÄK! Har lunch och laddar batterierna för kvällens träning! Men däremellan ska ett besök hos frissan också klämmas in, det var inte igår! Tycker det är så grymt tråkigt att sitta i frisörstolen i 2-2½ timme. Men got to do it!

Dag 1 - Fitnessfighten!

DET BLEV EN bra dag det här. Man är mycket mättare på 1500 kcal än vad jag hade väntat mig! Till eftermiddan blev det en Skyr jordgubb (svingoda) och till middag fixade jag fläskfilé med ugnsrostade grönsaker och till det bearnaisekesella. Bearnaise kanske är synd att kalla det, ha ha! Men det var inte så tokigt!
 
DET VAR KVARG, vitvinsvinäger/citron, dragon, persilja och salt/peppar. Tror M uppskattade middan efter lunchen jag skickade med iaf, jag hade glömt att krydda totalt!
 
TRÄNINGEN KÖRDES PÅ gymmet ikväll, tog ganska bra precis 1 timme. 10 minuter löpning, styrkeövningar följt av 10 minuter rodd och ett gäng styrkeövningar till. Ungefär så ... Men ... jag ycker nog det skulle vara halvsvårt att köra hemma om man inte har lite olika hantlar. Använde tex. 4 kg på triceps press och 2 kg på lateral raise. A men jag gillar't! Å gilla att ja fick sällsis ikväll =P
 
Kesellabearnaise tillverkning!
Morgondagens lunchlåda!
 
 

Nu kör vi!

YES, NU ÄR vi igång med Fitnessfighten! Härligt! Motiverad är jag så nu är det bara att göra kosten framförallt till en vana. Började lite stappligt imorse med frukosten, jag & I försov oss men jag fixade frullen ändå och slängde i mig den.

Musli

3 dl naturell lättyoghurt

2 äggvitor

Lite gurkskivor

Kaffe mé en skvätt mjölk

PÅ DEN FRUKOSTEN blir man dundermätt kan jag säga! Men tills imorgon måste jag komma ihåg att koka äggena istället dan innan. Mycket godare med kokt äggvita (som man petar bort gulan) än att steka två äggvitor. Åsså blire ju mindre fett …

MEN PROPPMÄTT ÄR jag och snart är det mellis, minikeso med hallon har jag med. Och till lunchlåda har jag med bulgur, kokt allaska polockfilé och en massa grönsaker.

IKVÄLL BLIR DET första träningspasset! Tror även jag ska hinna en sväng på stan ikväll för det var ju shoppingkväll mellan 18-20.00 med fina erbjudanden. Får se hur det passar in i schemat! *pepp pepp*


RSS 2.0