Round and round!

 

Intervallpass a la röhnischsuccess

Fy vad slut jag är! Har ju äntligen kommit igång med löpningen igen efter förkylningen som varade nästan tre veckor! 
 
Så idag hängde jag på två tjejer och körde intervsllpass på löparnan. Kul! Men jobbigt ... Först uppvärmning hemifrån och dit 2,6 km. Intervaller 2 minuter x 6 vila 3 minuter och 6 intervaller till. Totalt ca 7 km och sen bedvarvnibg hem igen. Wee! Vilket pass! Totalt 12,5 km. 
 Life is movement!! :)

Uppdatering från fjällen!

PÅSKEN 2014. KAN man sammanfatta med: 
 
  • Lite snö
  • ja, faktiskt helt tomt på lägdan där vi annars kör skoter 
  • lite mulet väder
  • men idag, påskdagen, sken det upp på eftermiddagen och blev riktigt fint och helblå himmel med strålande sol
  • motorsåg
  • röja, dra och bränna ris
JA VI HAR börjat planera för tomten där vi kan sätta upp ett fritidshus. Jag tycker det är skitroligt att vara ute och hålla på när man har något att göra! Det känner på, dra ris och hålla på att elda. Idag har vi varit ute ifrån 10 nån gån och till 17.00. Isabelle också, men hon tog en vila i vagnen ute i cirka 1 1/2 time. Perfekt, så kunde vi och Pu jobba på ännu bättre! Och hela eftermiddagen roade hon sig med en vattenpöl på lägdan, fylla från en kåsa till en annan kåsa ... till hinken ... och sen tillbaka i vattenpölen. Ja, huvudsaken hon är nöjd! 
 
IDAG BLEV DET påskmiddag, ägg, sill, lax, lite stekt vitkål och majonäs. Typ! Gott! LCHF-kosten sitter i, jag har inte käkat en massa kålisar. Igår bytte jag färskpastan som vi gjorde till middag mot coleslaw. Supergott! Går jag ner mer på denna LCHF-diet så är det ju GENIALT! 
 

Mot fjällen!

Sitter i bilen å nu har vi 6 mil kvar till Åre! Gumman är superduktig, sittrr och nynnar på Bamse i baksätet! 
 
Blev ett stop på McDonalds i Östersund, blev dock inte så mätt på en hamburgare utan bröd :/ 
men nu väntar 4 lediga dar wee! :)

Packa för påsk!

JA, NU ÄR det dags för årliga påsktrippen till Duved. Känns konstigt at svärmor inte kommer vara med, hon som alltid lagat massa påskmat, egen inlagd sill, ägg, jansson ja allt! Konstigt också att det är så lite snö ... det brukar ju vara pimpling och skidor på dagarna ... men nu, nu går ju inte det. Kunde ju inte ens åka skidor när vi var där i början på mars! Konstigt ... men jag tror nog att vi får en bra påsk iaf! Vi ska arbeta en massa på tomten, umgås med släkt & vänner, med varann och bara va!
 
VA UTE OCH sprang idag också, första gången sen i slutet på mars - STORT! Men först nu är jag pigg från förkylningen! 5 km blev det, 5 tunga kilometrar.
 
 

Till middag: korvgryta

FORTSÄTTER MED LCHF-KLUBBENS recept! På menyn idag stog korvgryta, det var gött och enkelt att laga. Kom hem sent från jobbet så det var perfa!
 
 
6st Choriszo hög kötthalt
1 gul lök
1 paprika
lite strimlad vitkål
3dl grädde
1 tärnat äpple
Grovkornig senap
soya
Salt och peppar                           

Gör så här

Recept för ca 4 personer

Stek först upp klyftad lök och stek sedan korven tills den fått färg. lägg i paprikan och stek i några minuter. Häll därefter i grädden, senapen och soyan. Lägg till sist ner vitkålen och äppelbitarna och låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt och peppar


Typiskt!

Kvinnorna lagar mat medan män och barn leker ute i lekparken :)
 
här blev det vitkål med korv idag, klyftpotatis till Isabelle och Morgan. 
 

Filmtips!

Sett en superbra filM idag, action som verkligen bet tag i en: 
Annars, varit ute och promenerat, och vi skulle mata änder idag, men hittade inte en enda and! Konstigt! Gjorde också en superfin lchf-pizza: 
 

Lördagslunk

Hade en bra dag igår! Åkte å handlada och va på stan på förmiddagen. Sen åt vi lite lunch och va ute på eftermiddagen, plocka påskris och gunga en massa! Och jag å Isabelle bakade en kladdkaka, helt utan socker och mjöl. 
 
Så va grannarna förbi på en fika på kvällen, barnen busa och vi satt & surra., supertrevligt! 
 
Ang Lchf så har jag käkat enligt lchf-klubbens 2 veckor nu (blev dock förstört vid förra helgens möhippa) men har gått ner ca 2 kilo. Nöjd hittills med recepten och kosten oxå. Klarar mig lika bra utan pasta och potatis, nya favvon är vitkål! Passar ju till allt, bara strimla och steka i lite smör. 
 
 

Bitch is hard

http://youtu.be/3Ens0K9QTbI

Freeeedag!

Hade riktig fredagsfeeling på väg till jobbet imorse, poppa hög musik & taggade till! Det är frihet, ännu mer efter Isabelle kom, hög musik i bilen = egentid! Lily alens nya bitch is hard" är sjukt skön låt! 
 
Möte mest hela dagen på jobbet å sen var vi bortbjudna på middag hos fina vänner! Riktigt gott och LCHF-igt var det också - pulled pork! så toppenslut på arbetsveckan! Nu sover I och ljuslyktan jag fick i 30-års present lyser upp - mys!!
 

Biggest loser!

Älskar verkligen nya säsongen av biggest loser! Nåt i det programmet fascinerar mig otroligt, att jag själv varit stor när jag var liten, en pappa som kämpat med vikten jämt och gjort en magoperation, träningen .... Ja ... Det är sjukt intressant för bakom dom där 150-180 kilona finns allt som oftast en person som inte mår bra på ena eller andra sättet! 
 
Sett 2 avsnitt ikväll, bara vänta till måndag för nästa :) 
har hunnit städa och sitta kvar lite för länge på jobbet också, nu äre natti natti! Ser fram emot morgondagen :) fredag! 

Weho!

Fick hem stort paket från lchf-klubben idag! De har mandflmjöl på 500 g påsar + att jag beställde kokoschips och lite annat smått å gott! Kokoschips e så sjukt gott! 

Åka tåg!

Har haft en superbra helg i Stockholm! Och det har gått jättefort, fredag till söndag! Nu ska jag Sätta mig på tåget och åka hem! 
 
Trötter! Middag och surr med gamla kompisar i fredags, möhippa hela lördagen - superkul!! Och idag har vi vandrar runt Djurgården och ätit lunch på sjöcafe nere vid vattnet, supermysigt! Alldeles lagom! :)
 
 

Lchf frukostbullar

Bakar och dricker vin! För det hade jag lust med! 
Förkyld som satan .... Hade hoppats på bättring för jag ska ju till Sthlm i helgen. Men får åka ändå, huvet är som ett vakum med snor. Ja ja, blir nog bra! Chefen sa åt mig att va hemma imorgon, ser blank ut på ögonen ... Känns inte som ett alternativ :) 
 
 

Godaste tacopajen!

RECEPT FRÅN LCHFKLUBBEN. Godaste jag ätit, inte en mjöldutt i men 1000 gånger godare än vanlig paj!
 
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör

400g kättfärs
½ dl vatten
Tacokrydda
Tacosås/chilisås

Grönsaker (rödlök och paprika)

1 dl creme fraishe
1 dl vispgrädde
2-3 dl riven ost
2 msk tacosås
 
Den här bottnen kan man ju använda till all paj!
Smält smöret i pajformen (ställ in i varm ugn i nån minut). Vispa sedan snabbt ihop ägg och grädde och häll i pajformen. Efter det så kan du ställa in den i ugnen på 225 grader tills pajbotten får en fin brun färg.
 

7:e vab-dan

Ja ... 7:e och sista vabbdagen idag ... Trodde ju hon var bättre i lördags men tji fick jag ... Sen kom öronvärken! stackarn! 
 
Så imorgon blir det dagis, hoppas det funkar. Hon har fort snuva och hosta. Jag är också superförkyld, huvVa!
 
Idsg har vi iaf, förutom titta massa TV, 
  • Bakat frukostbröd (à la LCHF-klubben) 
  • gjort en tacopaj till imorgon 
  • kastà lite kläder 
  • spela massa Mimmi-bingo och lekt 
 

RSS 2.0