Året som gått - 2012!

2012 HAR VARIT ett bra år! Det känns som om det har hänt så mkt pga Isabelle! i januari var hon liten kicka men nu i december kan hon visa vad hon vill, sjunga, dansa, pratar mycket och är helt enkelt jätterolig. I början av året var vi hemma, det blev mycket öpnna förskolan osv. I april drog jag och två kompisar på träningsweekend utanför Gävle, skitkul och välbehövligt! En stundtals rastlös mamma på hemmaplan, sen sommar och sol, en dålig sommar dock som inte bjöd på så mycket värme och soltimmar som jag iaf hade önskat! Började med midommar och bilköp. Midsommarfest med härliga vänner. På semestern var vi en sväng till Ö-vik, en tripp till Duved och så mycket tid här hemma. Fick gå på Härnösand stadsfest, Sundsvalls Gatufest med bästa Anna och Linda, umgås med fina Therese, Johan och Alva, bygga ny altan på huset och allmänt ha det bra! Sen kom hösten och lillkickan börja på dagis, jag fick äntligen komma ut och börja jobba! Vart dock mycket VAB första tiden. I oktober blev det mycket fest också, med härliga grannar, Ladies night i Sundsvall + Oscar + en till utekväll med finaste Anneli! Inte dåligt!
 
I TRÄNINGSVÄG SÅ var väl de stora eventen egentligen Vårruset i början på juni, 5 km på typ 28 minuter, och sedan kom Tjejmilen i Stockholm i september, sprang milen på ungefär 58 minuter har jag för med, i världens ler- och regnväder. Inte kul! Var även på en till träningsweekend i september, i fina Högbo, gu´ så härligt! Där testade jag för första gången på cross fit och MTB-cykling, det var sjukt kul! I november hoppade jag på Fitnessfighten tillsammans med Nathalie och Therese. En erfarenhet rikare och 4 kg lättare! I december var jag förkyld mest hela tiden ... JA DET VAR 2012 DET, kan inte bli så mycket bättre! Hur ska vi toppa detta!?
 
Lite olika bilder!
 

Egentid!

JA, NU NÄR mannen är på hockey och I somnade på 5 röda då jag lade henne på kudden. Betalar räkningar, målar mina naglar och chillar. I förmiddag blev det ett pass på gymmet, löpband, 3 Fitnessfightenövningar och 10 minuter cross. Sen lite TRX med Sofia men det gick väl sådär. Hur ska man lära sig en massa grymma övningar i TRX:en?! Måste man ha en PT för att få tll det!? Aja ... en timmes träning blev det ... inte världens effektivaste pass men kroppen småvärker iaf nu när man haft uppehåll på flera vekor. Har träningsvärk sen gårdagens pass ... men rött skönt ;)
 

Allt eller inget!

INGET GYM + EN massa god julmat har resulterat i att extremmånaden med Fitnessfighten och julmånaden december är lika med plus minus 0! Den platta magen, vikten och allt är som bortblåst ... har gått upp varje hekto som jag gick ner ...
 
JAG SOM VAR skitnöjd i november och den 1 deember trivdes jag med mig själv, nu har man hamnat i sockerfällan igen och har konstant sug efter en massa skit! Ursch! Har så lätt för att hamna där ...

Tunggymmat!

IDAG ÅKTE VI från Åre vid 11 ungefär, stannade förbi systemet en sväng också och nyårshandlade. Sen raka vägen hem och det tog väl ca 4 timmar, inte världens bästa väglag idag! Skönt att va hemma igen. Drog iväg på gymmet på en gång. Kändes tungt idag då man inte tränat på flera vekor men ändå skönt att göra nåt! Rygg och axlar körde vi, lite mage också cross trainer blev det på slutet. Den bästa träningen är den som blir av får man väl säga ...
 
NU ÄR M'S brorsa på väg hit så vi får umgås med honom i några dar ...
Äntligen varit på gymmet igen!

Festlig julledighet!

NU HAR SEMESTERN lidit mot sitt slut ... fredag idag och imorrn äre ju vanlig helg. Innan det är dags för nyårskalas på måndag! Imorgon ska vi åka hemöver igen, blir rätt skönt nu när man varit hos M's familj i 4 dagar. Igår var vi ut på byn en sväng, med M's kompis och käkade. var supertrevligt, sen blev det en sväng på lokala puben och det var också skojsigt, vann nästan piltävlingen men slutade på 3:e plats. Så ett och annat glas vin och en Margarita gjorde sig påmint imorse, har varit en SLÖÖÖÖ dag!
 
DEN OFRIVILLIGA VILAN i december pga förkylning börjar också sätta sina spår, inte tränat på evigheter och är rastlös. Funderar på att anmäla mig till nån PT-onlinge grej eller World of shapes 6-månaders program!

Semester!

GOD MORGON! Blev en trevlig kväll igår! Har precis käkat frukost och ska ut en sväng om en stund. I eftermiddag ska vi in på badet. Det är nog planen ...

Vero Moda


Juldagsshopping!

EN SVÄNG TILL Åre och det blev ID Foundation, ett nagellack och en top på halva priset på Vero Moda. Kanske inviger den ikväll, ska ut & käka med M och P-U!
 

Annandag jul!

SITTER I SOFFAN och trycker lite aladdinpraliner. På förmiddagen har vi varit ute och busat i snön, 14 grader kallt är det, men lilltjoppa har åkt skoter med pappa för första gången. blev inte så rädd alls, sprang fram till skotern och ströckte upp armarna, sen åkte en sväng och börja grina. hoppa ner och ville upp igen, flina! så lite osäker på om det var otäckt eller roligt, en blandning! Nu sover hon och på eftermiddagen kanske det blir en tripp in till Åre. börjar va sugen på REA!

God Jul!

GOD JUL PÅ ER!
 
ISABELLE TAR EN liten lur och snart kommer familjen! Första året jag har en egen julgran, har gjort egen Janssons frestelse, pepparkakshus, bakat både knäck, fudge och tryffel. Med barnen följer mycket ... men det är mysigt! Snöar gör det också, en riktigt god jul!
 
 

Dan före dan före dan ...

Hembakta pepparkaksbiscotti!
 
HEJ Å HÅ julstöket fortgår! Igår jobbade jag till nästan 16, fin avslutning med ett möte till 15. Sen rusade jag hem & det blev lite glöggmys på kvällskvisten! Idag har vi julhandlat det sista, har man en tös som vaknar vid 6 på morgonen så kan man ju göra pensionärerna sällskap liksom ...
 
SKINKAN ÄR GRILJERAD och snart ska vi hugga in på en skinkmacka innan vi åker ner på stan. Ska köpa några sista julklappar! Fortf förkyld så nån träning är det inte tal om. Men OJ så laddad man kommer vara i januari sen =P Nytt träningsår och allt!
 
 
 
 

Julstök & förkylning ...

JULSTÖKET FORTSÄTTER OCH det är ju rätt mysigt! Idag har det kockats pepparkaksbollar och en kaksort till självaste julafton. Sprang en vända på stan på lunchen och köpte två julklappar till M. Så nu är det inte så mkt kvar att handla faktiskt. Klä gran och fixa jumat blir väl helgens stök I guess! På jobbet är det också full fart men det är kul, hade ett möte i eftermiddag som gav mera energi igen! Kul! Kommunikationsplaneringen för 2013 är i full fart ... även om jag önskar ibland att 2012 hade ett par dagar till att ge ... fast på det privata planet får det gärna bli nytt år och nya möjligheter! JA ja .. nog om detta. Finalisterna i novembers Fitnessfight är nu utsedda och jag var INTE en av dem, så tråkigt =( Hade velat vinna! Och mina förändringar var inte så dåliga .. men efter denna månad så lär man ju behöva köra en omgång till.
 

PEPPARKAKSBOLLAR/TRYFFEL

Räcker till 20 bollar 

Det här behöver du: 

Kanel, kardemumma, ingefära och nejlikor är typiska julsmaker som också är jättegoda smaksättningar i tryffel.

1 dl vispgrädde
2 msk smör
150 g mörk choklad
½ tsk malen kanel
2 krm stött kardemumma
2 krm malen ingefära
2 krm malen nejlika
2 tsk kakao

Garnering: Kakao 

Så här gör du: 

Koka upp grädden. Lägg i smör och hackad choklad och låt det smälta på svag värme. Rör i kryddorna. Låt smeten halvstelna i kylen så går den lättare att forma. Forma till runda kulor och sikta över kakao. Låt bollarna stelna i kylen eller ha dem i frysen.


Julmarknad!

IDAG BLEV DET en sväng på en blåsig, stormig och rätt kylig julmarknad! Men lite julstämning fick man allt. Handlade vita ljus, supersöta, med tomtenissar på! M köpte tunnbröd och älgkorv! Sen idag har jag bakat havrekex till julafton och fiffat på härhemma. Blir mera produktiv nu när jag inte kan träna! Har träningsabstinens så det heter duga ... men har även superont i halsen så nån träning blir det ju inte ... :/
 

Pepparkakshuset!

FICK TILL DET till slut och nu står det och doftar gott härhemma!

Julklappsshopping & mys!

IDAG HAR VI handlat nästan alla julklappar! Blev saker till mamma, pappa, brorsan och Ms familj. Till Isabelle köpte vi en mini-DVD för bilen, Barbapappa byxor + en skitsöt barbappappa-klänning, och så 2 DVD med hello kitty!
 
SEN VI KOM från stan så har vi julpytat, slagit in juljklapparna, kockat ihop en chokladfudge med jordnötter. Vilket mys, julstämningen börjar infinna sig! Mår inte helt 100 ... ikväll blir det film tror jag! Trevlig kväll på er!
 
 

Förkyld

SAMMA ANTIKLIMAX VARJE gång man vaknar upp med halsont. Frusen och seg i kroppen, huvva! Annars en bra dag, luciamys för barnen på dagis och på jobbet hade vi också lucia. Har ätit alldeles för mkt pepparkakor! + en liussebulle blev det till luciafika idag. Nu väntar jag och I på att M ska komma hem och vi ska käka middag, sen blire chill och kurera förkylningen!


Ibland går det bra!

Bild lånad från Styleroom!
VILLE GÖRA ETT sånt här, superfint pepparkakshus med rosa nonstop på! Vad händer, jo jag trycker ihop takbitarna med gaveln ... så när gaveln skulle på taket så var den ju lite lätt för liten ... skit!! Nu ger jag upp detta husmorsprojekt och slänger mig i soffan! Mår pyton, halsont, ont i huvvet och frusen.

Bästa ugnspannkakan!

ÄR HEMMA OCH laddar för ett PT-challenge pass på gymmet! Inte sugen egentligen att ge mig ut i kylan men ... måste ju! Är skönt när det väl är gjort! Till middag idag blev det saffranspannkaka, en nyttig variant med banan och kvarg + lite mera ingridienser! Recept kommer här:

Saffransugnspannkaka, ingredienser 2 portioner:

1 mosad banan

4 ägg

250 gram kvarg 0,5 %

1 dl havregryn

1 påse saffran

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa till en slät massa. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i ugnen i 30-35 minuter. Servera med kvarg som vispats ihop med hallon- och blåbär + lite färska hallon på toppen! Cirka 450 kcal totalt.

 

 

En lång & rolig dag!

IDAG HAR VI haft en heldag med jobbet så jag landade hemma först nu! Har hållit i mitt livs första träningspass idag, aningen nervös innan, man vet ju inte hur det ska tas emot. Om det funkar för alla osv. Men det gick superbra och alla jobbarkompisar gjorde ett kalasbra jobb! KUL!
 
TRÄNINGEN BLEV 4 stationer med 3 övningar på vardera. Och 6 minuter på varje station med 1 minuts vila emellan, kände mig som en slavdrivare, ha ha! Så själv har jag inte haft möjlighet att träna idag, lite synd. Men får köra imorgon istället. Yeah! Nöjd efter dagen, nu är det fokus på jobbet resten av veckan, om 2 veckor (!!) är det ju jul! Shit vad tiden flyger iväg snabbt!

En härlig lördag!

HADE EN SUPERBRA dag igår! Först var I's mormor hit och hälsade på, vi hann med en massa. En sväng på stan, shoppa lite kläder & gosaker inför lördagskvällen. Sen käka vi middag tillsammans innan hon åkte hem. Hon fick I att prata en massa, hon skulle behöva träffa mormor oftare, lillfia. M var borta så då får man passa på att hänga med de man kan, en kompis var över sen på kvällen. Myspys! En härlig lördag allt som allt. Och Isabelles feber var borta.
 
DÄREMOT I EFTERMIDDAG så hade hon 38 grader igen och var varm när vi lade henne, weird! Hade världens hemskaste natt också, vaket mellan 02-04 i stort sett och sen var det bara att kliva upp kl 06,00. Tröööööött!
 
JULSTÄMNINGEN BÖRJAR IAF att infinna sig och det har kommit hur mycket snö som helst i helgen!
 

Sjukstuga!

HADE PRECIS GJORT mig klar för jobb, springer upp och väcker lillfia också visar det sig att hon har feber, nästan 39 grader, och är inte alls pigg! Bara det att hon sov till 7 är väl ett tecken i sig =P
 
SÅ IDAG BLIR jag hemma från jobbet, känns skittråkig. Jag som var så laddad för fredag ... nu blir det en låååång helg. Sitter och kollar på barnkanalen, lite mysigt är det allt!
 

Välbehövligt pass - rensat skallen!

DETTA VAR KVÄLLENS PT-challenge pass. Det är typ som cross fit och grymt bra träning! Sneda grodhopp är jag dock inte vän med, känner mig som ett kylskåp som ska försöka va smidigt ... Allt som allt blev det 45 minuters träning och det var sköj! Behövdes efter denna dag, mycket hektiskt just nu ... allt med dagis, jobb, hämta/lämna, laga mat och dona hemma, hinna iväg och träna och hinna släppa ut sambon ... ibland önskar jag verkligen att mamma bodde närmare =/
 
UPPVÄRMNING springa i cirkel, plocka på golvet, stampa på stället, höga knän varvat med 1 armhävning.
 
STATION 1, 6 minuter:
Djupa jacks 12 st
armhävning med rotation 10 st
Ligga & cykla 20 st
 
VILA 1 minut
 
STATION 2, 6 minuter
Upphopp 10 st
Mountain climb 20 st
Brygga på en hand 10 st
VILA, 1 minut
 
STATION 3, 6 minuter
Sneda grodhopp, 10 st
Squat med viktplatta 10 st
Höga knän 20 st
 
STATION 4, 6 minuter
Burpees 10 st
Ryggresning liggande 10 st
Plankan gång, gå 6 steg fram och 6 steg bak
 
PRÖVA FÖRRESTEN DET, att gå fram och tillbaka i plankan, istället för att bara stå hela tiden. Men hål rumpan nere ändå! Det skapar lite obalans som gör det hela ännu jobbigare men man får ju nåt att tänka på ;)
 
 
 

Glöggmys & annat trevligt!

DAGEN IDAG BÖRJADE 5 (!!) som vanligt numera. Isabelle är inne i en dålig period om man säger så, och tre tänder har kikat fram på kort tid ... hon har vaknat 5 i många dar nu ...
 
SEN JOBB OCH nu ikväll blev det glöggmys me brudarna, trevligt värre! Pepparkaksgrissini med ädelostdip, lussebullar, tre sorters glögg och havrekakor *yam yam* Hjortronglögg var förresten en höjdare!
 
IDAG PASSADE JAG på att köra ett träningspass på lunchen, a la FF upplägg men nu när jag inte har passet på min telefon så körde jag denna variant: strax under en timme tog det. Hann duscha och käka lax till lunch också!
 
 

Nya superkombon!

IKVÄLL BLEV DET core-pass på gymmet + lite rygg/axlar. Och hängde i de nya lianerna som de har satt upp, konstaterar att man skulle haft en PT. Men men ... TRX kan nog vara grymt bra bara man får in snitsen på det! Efter träningen blev det en skål med jordgubbar, kokos och kvarg. Fasen va gott det var! Kokos fick man ju inte käka i Fitnessfighten men nu var ju tvungen att testa!

Vinter!

NU BLIR DET kalla promenader till och från jobbet! Snart hemma med lilla rosa pälsbollen min som imorse inveg både kängor, handskar och pälsmössa!

Pepparkaksbrownie

MERA GOTT IFRÅN helgen, men är det första advent så är det ;) Kontrasten emellan november och december blir stoooor! Ha ha!
 
 
INGRIDIENSER TILL 20 RUTOR:
200 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

1 msk pepparkakskrydda

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

50 g pistachmandel /andra nötter går också

 

Ugn: 200°

GÖR SÅ HÄR:

1.Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.

2.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.

3.Häll upp smeten i en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper i botten.

4.Hacka pistaschmandeln grovt och strö över kakan. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Skär i rutor.


GI-lasagne med chevreost!

RECEPT PÅ DEN grymma GI-lasagnen som vi gjorde igår!

Ingredienser

1 kg nötfärs/älgfärs

1 gul hackad lök

3 st stora hackade vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

4 msk chilisås

1 dl köttfond/viltfond

2 tsk torkad timjan

2 tsk italiensk krydda

salt och peppar

5 dl creme fraiche

200 g chévre

1 stor aubergine

olja

Börja med att bryna lökarna i olja, tillsätt färsen och bryn klart. Tillsätt tomatpure, chilisås, kryddorna och köttfonden. Låt småputtra i ca 10 min.

Blanda ihop creme fraiche och chévre, salta och peppra.

Dela auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Smöra en ugnsform. Lägg en lager med köttfärs i botten, sedan aubergineskivorna och sedan ett lager ostsås. Gör ett lager till. In i ugnen på 200 grader varmluft i ca 30 min.

Underbar start på december!

VILKEN HÄRLIG DAG vi har haft idag! Vaknade förvisso på tok för tidigt men hann med att svänga ihop en brownie med pepparkakskrydda i sann bagareanda, tidigt som tusan! Sen hade vi trevligt fikabesök & lite lugnt därefter medan lilla <3-at sov lunch! Storhandling, gomiddag och sedan hockey och besök av grannarna, alltid lika trevligt!
 
DAGENS MIDDAG BLEV GI-lasagne med chevreost, det var så jävulskt gott! Kanske det godaste jag lagat!? Eller för att jag varit svältfödd och levt på Fitnesfightenmat ... näe, så är det inte! Chevreost är gott gott gott! Har unnat mig ordentligt idag med fika, lie mousserat vin, öl, glögg och nötter. Det enda som var FF idag var frukosten men imorgon, mina vänner, är det tillbaka till kostschemat igen! I promise! Sumpa inte detta nu, för guds skull!
 
 
 

RSS 2.0