Efter festen ...

Sitter på tåget på väg hem från Karlstad! Känns lite drygt och längtar bara hem till Isabelle ... 
 
Men vi har haft det superbra, lyxigt, trevligt och lärorikt! Mkt bra föreläsningar och workshops torsdag och fredag! Nu ska man bara hem och försöka omsätta inspiration till ngt konkret ... 
 
Ska grotta ner mig i en bok nu ... Hemma 21 ikväll om allt går som det ska! :) 
 

Vilodag i fina Karlstad!

04:00 var det morgon imorse! Tågresa, lunch, incheckning på scandic senare så är vi hemmastadda i stan! Har även hunnit med lite shopping! Hittade träningdlinne för 30 pix & liten söt koffert åt Isabelle! 
 
 Sen var vi och käkade världens godaste tapastsllrik och drack gott vin på både bishops och frost! Sweet! Ingen träning idag men vi startar morgondagen med ett pass längs Klarälven! 
 

Tisdag tisdag ...

... OCH NU ÄR jag äntligen färdigpackad inför en Karlstadsresa med jobbet! Vi åker på kommunikationsdagarna imorgonbitti, galet tidigt går tåget. Det ska bli kul!
 
DAGENS TRÄNING BLEV ett lunchpass bestående av cross trainer 25 minuter + styrketräning. Armar och mage blev det. Lagomt för ett lunchpass. Har ff träningsvärk i benen efter helgens långpass och efter cross trainern tog jag mig knappt upp i trappen på jobbet =P
 
NÄE NU SKA jag sussa, imorgon innan 05,00 kommer skjutsen =/

Armband som bekämpar fattigdomen!

IDAG KOM MITT armband på posten för att jag stödjer We effect och massajkvinnorna. Gå in och handla i webbutiken och var med och bekämpa fattigdom och orättvisor.
 
TYCKER DETTA ÄR otroligt smart påhitt, alla organisationer som satsar på webbutiker osv. BRIS, Rosa bandet, Friendsstrumpan, Action aid osv det sprider ju sig som en löpeld så vinsten är väl minst lika mycket att ordet går mun-till-mun. Grymt bra PR!
 
 

Dagens långpass!

Kanonväder, kanonmeditation, kanonjobbigt. 16,5 km. Jag är faktiskt sugen på att springa långa pass igen. Typ 2-3 år sen det kändes lockande sist ... Men det var det idag.
 
 
 

LCHF-recept på blåbärspaj

YES JAG KLEV upp tidigt med knoddan som vanligt imorse, typ vid 6.00. Vid 9.00 hade vi hunnit med både Doctor mCstuffin, händige Manny, frukost, massa kaffe och att ta reda på disken. (Då mannen i huset ff sov.) Sååå googlade fram ett recept på blåbärspaj, har ju massa bär i frysen.
 
TJAAA ... DET KÄNDES ju att den var sockerfri, men helt OK och god ändå! Trots nyttigheten. Med mycket marsansås till så ;) Då blir det exakt som vanlig blåbärspaj!
 
Här är receptet på blåbärspajen som är helt utan mjöl och  socker!
Den goda smaken kommer från de kardemummakryddade mandelmjölet.          
400 gram blåbär      
75 gram smör         
2 ägg         
4 dl mandelmjöl       
1 msk kardemumma          
        
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. 
Lägg bären i en smord ugnssäker form. Smält smöret och blanda i ägg, mandelmjöl och kardemumma så att det blir en deg.
Lägg degen över blåbären, och grädda mitt i ugnen cirka 15-25 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. 
 
 

Drakarnas loppis!

Idag har vi storfyndat till I:
  • En massa t-shirts
  • långärmade tröjor
  • ett par täckbyxor
  • ett par vinterkängor
  • två shorts
  • ett par leggings
allt för drygt 200 kr. 
 
 

Bästa grilltillbehöret i sommar!

TZATZIKI! 
 
250 g kvarg 
1 dl riven gurka
1 vitlöksklyfta
citronsaft
salt & peppar 

Heelg!

5 km löpning blev det idag - i 5:30 tempo. nu ska benen vilas i iaf en dag :) men det var grymt skönt att komma ut!
 
sen har vi grillat och ätit gott, lite Per Morbergs röda. Det är roktigt gott! Imorgon blir det loppis på parketten! Hoppas hitta lite fynd, dagiskläde är ju inte fel! 
 
 
hej hopp - ha en trevlig helg! 
 
 

VAB & sen helg!

IDAG ÄR TÖSEN mycket piggare, bara lite konstig i magen men inte farligt alls. Och hon har inte feber heller, så på förmiddan har vi varit ute och gått en sväng och nu ligger hon och sover! Själv har jag världens träningsvärk från löppasset igår + dagarna innan som var tapout x 2. Benen är superstela! Gör ont överallt ... men trägen vinner!
 
YEAH! FULL FART mot helgen! Ska bli skönt med helg och finväder! Även om jag bara jobbat två dar den här veckan.
 
 
 

Stumma vader & hurtigt sällskap!

Ja, så kan man väl beskriva kvällens runda på nästan 13 km. Löpgruppen var inställd pga för få deltagare, men Sofia och jag körde ett pass ändå! 
 
Annars idag har jag vabbat med I som har diarré och feber, mundre kul! Sen har vi varit på husvisning oxå men det blir inget mer av det. Fast det är roligt att titta! Sugen på ett annat boende! 

Wee nu är jag back on track!

Tänk vad några dar utan träning kan höra med en ... Som förra veckan när jag åkte till Stockholm ... Då kom jag liksom av mig. Men nu har jag levt nyttigare i några dar igen å ikväll blev det tapout igen! Riktigt kul pass, 47 minuter, mycket bättre än gårdagens övningar. 
 
Imorgon kör jag löpgrupp med gymmet efter jobbet! 
Dagens två mellanmål blev kvarg och blåbär! Yummi! 

Så förb-nnat sant! Lyssna på'na!

PT-Fia är ju rätt klok tjej. Har följt bloggen länge eftersom hon har en intressant historia med dels framgång som PT och med att arbeta på Veckorevyn, bakslag och brände ut sig totalt. Men nu är hon tillbaka och mår bra igen. Och hon har nog lärt sig ett och annat!

Viktigt: 

 

Skapa ditt filter. Ta inte åt dig av alla tips/råd/trender. Lyssna inte alltid på alla andra. Lyssna inåt. Välj dina källor. Var selektiv. Utgå från dig själv.


Apans snygga muskler!

HADE EN HÄRLIG ledig dag igår när dagis var stängt! Lagom tajmat med finaste vädret & allt! Och idag var det jobb igen, + besiktning av bilen men det gick ju hur bra som helst.
 
IKVÄLL VAR DET dags för Tapout legs and back, man följer ju ett rätt rörigt schema med olika pass och olika DVD skivor varje dag! Såååå en del övningar gick bra och andra gick sämre. I regel håller man på 45 sek upp till en minut, men på vissa hade jag precis fått till gummibandet på fötterna och hittat tekniken så var det 6 sekunder kvar, ha ha! Rätt kass träning då. Men jag blev svettig iaf, och ben är ju alltid jobbigt att träna. Det ingick även lite knäböj, utfall, armhävningar med rodd osv. Imorgon är det ett nytt pass på g!
 
HITTADE EN SIDA som kan vara värt ett besök: Apans snygga muskler. En tjej på 100 kg som just påbörjat en resa. Coolt bloggnamn hon hittat på iaf!

En härlig augustihelg!

KOM HEM RÄTT sent på fredan från Stockholm men fick lite sovmorgon på lördan! Och när vi var igång så var vädret rätt kasst så vi åkte ner på Drakborgen i Sundsvall. Gjorde Drakborgen och sen käkade vi lunch. Medan I sov hann vi med en kaffe på café Charm, shoppa ny väska + nytt band till Tapouten så både jag och M kan träna med olika motstånd. Sånt, så nu har vi både light, medium och hard.  Från Casall.  
 
PÅ KVÄLLEN VAR vi bjudna på kräftkalas så vi åkte dit vid 18, enda missen att nån var tvungen köra och den lotten gick till mig ;) Men annars var det skitkul, jättetrevligt med mkt folk och god mat. I tyckte nog också det var en höjdare att leka med alla barn på gatan och hoppa studsmatta. Mkt nice!
 
SEN PLUSSET FÖR att jag körde, stack ut på löprunda så fort M vaknade till liv imorse, så jävulskt härligt! Kände jag behövde röra på mig efter 3 dar utan nån träning överhuvudtaget. Det blev en skön runda på 12 km, hann tänka på massa saker och rensa skallen! Ömsom sol och ömsom moln, perfekt springväder! Nu sover I och jag ska slänga mig i duschen.

Fredagsmys på tåget!

en ny bok, lite karra och cashewnötter. Hela kvällen är räddad, fast känner mig grymt rastlös och vill bara vara hemma nu! Med I, M och P! Men imorrn så ...
här kommer lite bilder från kungliga huvudstaden. Jag gick en PW längs med norrmälarstrand, mot västerbron till imorse. Samma sträckning som Sthlm maraton och lite Flashback från 2009 fick jag allt ;) 
 

Skriva läsvärda texter!

Nu har jag kursat färdigt för idag + ätit middag på en superbra krog med en fin gammal vän! Så kul! Käkade oxfilesallad och drack ett glas vin till det! Kanonväder dessutom, mys! 

I Stockholm!

 
Efter en lång tågresa (eller öhm typ 5 timmar) äre jag äntligen framme i Stockholm! I två dagar ska jag fp gå kurs genom jobbet: skriva läsvärda texter. Det blir kul och intressant! Behöver inspiration ibland! Nu chill och TV i form av nyheter, imorgon väntar hotellfrukost och kurs! 
 

Lunchträning!

Passade på att ta en runda på lunchen, blir så långt mellan gångerna annars! Lyssnade inte ens på musik, gick bra ändå :) 
fin vy att kuta omkring i! Titta! Fick även en regnskur på slutet. 
 
 
 

Isabelle @ tigger bounce

Här har vi iaf en bild på henne, med sin nya hoppande och sjungande tigger! 

Isabelle 2 år!

direkt efter jobbet kom mina päron och brorsan för att fira 2-åringen! Så himla mysigt! Vi käka kycklingsallad till middag, I fick superfina presenter och sen åt vi tårta. Hon fick kämpa ett tag för att blåsa ut ljuset, ha ha! helt plötsligt är lillbebisen 2 år och säger "anders" och "åke" ... Sötfia! 
Tråkig bild, jag vet, men fotade babar med systemkamera, en tvåårsdag måste ju dokumenteras på riktigt! 

Hel dags hjortronplockning!

Fredag: åkte upp till åre för svärmor behövde hjälp med bil ... Väl tajmat eftersom Jämtlands alla hjortron äntligen mognat :) 

Lördag: Började efter frukost och gav oss hemåt vid 16-tiden! Finväder och massa bär (och insekter men det får man ta) 11 kg hjortron fick vi ihop! Men jag plockade mest för M och I åkte hem på lunch! Slutade dan med middag, promenad och en wallanderfilm! 
 
Söndag: sovmorgon! I sov till 9.30, helt fucking unbealevable! Va ute lite och sen bjöd svärmor/farmor på gräddtårta och kaffe! Isabelle fick sin födelsedagspresent, en supersöt teservis i rött med vita prickar! vi åkte hemöver, handla och lade alla hjortroLiu fryspåsar och fryste ned. 18 st halvliterspåsar + lite till *mums* men Tur vi kunde plocka i år då det börjat sina i frysen sist vi iplocka bär var innan I Föddes! Och det har räckt till nu ändå! :) 
nu laddar jag för morgondagen med jobb! Målar naglar och dricker te, min kvällssyssla det! 
 
 
 
 

Tapout 2 & massa annan träning!

Det märks att "efter-semester" hysterin börjar komma nu! Ni vet när gymmet svämmar över av folk och man knappt får till att boka in sig på ett pass för det är knökfullt. Jepp! Jag var på spinning kl 7.00 imorse och där var vi 15 pers. Tidigare pass har vi varit kanske 3-4 stycken på spinning! Men det blir man ju pepp av oxå, att flera svettas och flåsar ikapp! Det var iaf ett grymt bra pass och jag är toknöjd med veckans träning! 
 
Vi körde andra delen av tapout i onsdags oxå, boxindpirerat + en dvd med 16 minuter magövningar, mådde så illa jag trodde jag skulle kräkas! tuff men kul träning är det, tapout! 
 

Tapout för 1a gången!

Ikväll har vi kört första delen av tapout! Det var ingen lek, grymt jobbiga övningar. Övningar som körs i ca 45 30 SEK lite olika tid beroende på övning. mycket plankor, armhävningar, crunches och sådant! Riktigt roligt faktiskt! 
 
Enligt de som tagit fram tapout så ska man lätta i 90 dar å sen vara superfit, och äter man hyfsat och kör detta då kan nog vem som helst komma i form - så jobbigt var det! Tempo tempo och hög puls + styrka! 
 
 

Helgen och semestern är slut!

Har tänkt skriva ett inlägg för länge sen men man hinner ju inte med sig ... Och idag har jag börjat jobba igen! Det kändes drygt, än värre nu när man har barn ... Saknar att ha en massa tid med henne ... Hon har varit mkt roligare, gladare, mer pratsam och allmänt härlig dessa sista tre semesterveckor! Inte lika uppschasad ... 
 
Har iaf haft en helt perfekt semester och gjort precis vad vi velat ... Varit där vi velat och umgåtts mkt alla tre! 
I fredags mös vi på stallarna i trevligt sällskap av fina grannar. Och grillade och åt tre-rätters på kvällen. 
 
På lördan blev det räkor, vin, bröd, aioli och rökt sik, yummi! 
På söndan åkte vi till havet, 18 grader i vattnet men jag badade! Isabelle skrek rakt ut, för kallt! 
 
Söndagskvällen tillbringades hÄr! Först 5,4 km löpning i spåret och sen var jag tvungen plocka blåbär där, fanns hur mkt som helst! 

Ännu en härlig dag!

På stranden & gumman inviger sin nya baddräkt! 
 
 

Disp!

bra grejer från salonattityd. Oljan gör håret som nytt, glänsande och inte torrt i topparna! Funkar som både värmeskydd och leave in balsam! Och luktar hallontårta :)

Stranden nästa!

Tror det blir en bra sista *snyft* semesterdag! Har hunnit med ett kort löppass inman frukost och ju åker vi till stranden! 
Fasen va. Ångest med att semester Tar slut! Men ... Sen blir det "nystart" och skärpning med kosten! Träningen hat vi kommit igång med rätt bra på semestern ändå! Men gäller ju att man sköter kosten oxå för resultat. Ser fram emot fjällen, Stockholm och litannat kul i höst! 
 
 

Bellan i blåbärsskogen!

 
 
 
I förmiddags gick vi en sväng och plockade blåbär, och Skruttan åt bär! Först nalla hon våra men till sist plockade hon själv. Söt! 
 

RSS 2.0