Pepparkaksbrownie
MERA GOTT IFRÅN helgen, men är det första advent så är det ;) Kontrasten emellan november och december blir stoooor! Ha ha!
INGRIDIENSER TILL 20 RUTOR:
200 g smör
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
50 g pistachmandel /andra nötter går också
Ugn: 200°
GÖR SÅ HÄR:
1.Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.
2.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
3.Häll upp smeten i en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper i botten.
4.Hacka pistaschmandeln grovt och strö över kakan. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Skär i rutor.
Kommentarer
Trackback