GI-lasagne med chevreost!
RECEPT PÅ DEN grymma GI-lasagnen som vi gjorde igår!
Ingredienser
1 kg nötfärs/älgfärs
1 gul hackad lök
3 st stora hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
4 msk chilisås
1 dl köttfond/viltfond
2 tsk torkad timjan
2 tsk italiensk krydda
salt och peppar
5 dl creme fraiche
200 g chévre
1 stor aubergine
olja
Börja med att bryna lökarna i olja, tillsätt färsen och bryn klart. Tillsätt tomatpure, chilisås, kryddorna och köttfonden. Låt småputtra i ca 10 min.
Blanda ihop creme fraiche och chévre, salta och peppra.
Dela auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Smöra en ugnsform. Lägg en lager med köttfärs i botten, sedan aubergineskivorna och sedan ett lager ostsås. Gör ett lager till. In i ugnen på 200 grader varmluft i ca 30 min.
Kommentarer
Trackback