Bästa GI-receptet hittills!

HAR KÖRT GI-TÄNKET i typ två veckor nu (med vissa avsteg på helg) (ja, mkt helg nu ;)
 
MEN TÄNKTE LÄGGA ut lite recept, tycker det är kanonbra mat! Och kul att testa att göra nåt annat! Det absolut godaste hittills är denna fetaostpaj med tomater. Superbra pajskal som inte innehåller ngt vnligt mjöl alls.
 
Pajskal:
100 g smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
salt och svartpeppar
 
Fyllning:
100 g bladspenat
100 g hackade soltorkade tomater
200 g festaost i tärningar
1 tsk furikake (sesamfröblandning)
150 g tomater
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajskal och låt vila ca 10 min i kylen. Tryck ut degen i en ignsform och förgrädda i ca 10 min. Lägg spenaten i pajskalet. Toppa med soltorskade tomater, basilika, festaost, sesamfrö och fördela sen tomaterna över. Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Garnera ev. med basilikablad.
 
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Det där såg jättegott ut!!

2013-05-03 @ 11:19:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0