Recept: kalops
HAR PRÖVAT EN massa olika Fitnessfighträtter vid det här laget! Häromdagen blev det kalops. Inte någon favvo måste jag säga men helt OK. Receptet kommer från Stefans blogg.
1 portion
1500 kcal – (2200 kcal) – Ingredienser
150 g – (200 g) – nötkött
1/2 st – (1/2 st) – morot
1/2 st – (1/2 st) – gul lök
3 st – (3 st) – hel kryddpepparkorn
1 st – (1 st) – lagerblad
vatten så det täcker köttet
salt
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, ca 3×3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor samt en blandsallad.
Kommentarer
Trackback