Höstgryta!
DET HÄR BLEV gårdagens middag, smaskens med älgkött! Hade ingen svamp i.
Mustig höstgryta med skogens smaker 500-700 g älgkött
salt och peppar
5 dl vatten
2 msk viltfond
8 enbär krossade
2 vitlöksklyftor hackade
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk rönnbärsgelé eller svartvinbärsgelé
cirka 250 g svamp (till exempel kantareller)
Gör så här: Skär köttet i grytbitar. Bryn i olja en gjutjärnsgryta eller liknande och krydda. Sänk värmen och tillsätt vatten, fond samt enbär. Låt sjuda 45 till 65 minuter. Smörstek svampen och tillsätt vitlök, grädde, tomatpuré, dijonsenap och gelé. Låt koka ihop och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna till pressad potatis. Vi hade ris.
Kommentarer
Trackback