LCHF-recept på blåbärspaj

YES JAG KLEV upp tidigt med knoddan som vanligt imorse, typ vid 6.00. Vid 9.00 hade vi hunnit med både Doctor mCstuffin, händige Manny, frukost, massa kaffe och att ta reda på disken. (Då mannen i huset ff sov.) Sååå googlade fram ett recept på blåbärspaj, har ju massa bär i frysen.
 
TJAAA ... DET KÄNDES ju att den var sockerfri, men helt OK och god ändå! Trots nyttigheten. Med mycket marsansås till så ;) Då blir det exakt som vanlig blåbärspaj!
 
Här är receptet på blåbärspajen som är helt utan mjöl och  socker!
Den goda smaken kommer från de kardemummakryddade mandelmjölet.          
400 gram blåbär      
75 gram smör         
2 ägg         
4 dl mandelmjöl       
1 msk kardemumma          
        
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. 
Lägg bären i en smord ugnssäker form. Smält smöret och blanda i ägg, mandelmjöl och kardemumma så att det blir en deg.
Lägg degen över blåbären, och grädda mitt i ugnen cirka 15-25 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0